10'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 16Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μάφιν με φρούτα, βρώμη και λιναρόσπορο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Καλύπτουμε με καραμελόχαρτα μία 12 θέσια φόρμα για μάφιν και μία 6 θέσια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά τα χτυπημένα αυγά και τη βανίλια.
- Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φρούτα του δάσους και τη βρόμη. Μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη βρόμη και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν και φουσκώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή μέσα σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για δύο ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 5.