ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMuffins με φρέσκα σύκαMuffins με φρέσκα σύκα
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 16-18

Διαδικασία

  1. Για τα μάφιν με σοκολάτα χωρίς μίξερ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος.
  7. Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.
  8. Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι.
  9. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών