10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 16-18 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγογδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος.
  7. Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.
  8. Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι.
  9. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών