
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Κομμάτια: 16-18Διαδικασία
- Για τα μάφιν με σοκολάτα χωρίς μίξερ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος.
- Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.
- Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι.
- Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.