ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσουρέκι με πορτοκάλι, κακουλέ και γλάσο πορτοκαλιούΤσουρέκι με πορτοκάλι, κακουλέ και γλάσο πορτοκαλιού
40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα και 15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πολίτικο τσουρέκι, ξεκινάμε ανακατεύοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, το μαχλέπι, τη μαστίχα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό.
  3. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10-15 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί, σε ζεστό σημείο, για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας και χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία.
  6. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο μπαστούνι μήκους 20 εκ. και τα πλέκουμε σε πλεξούδα.
  7. Βάζουμε το τσουρέκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
  8. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30- 40 λεπτά.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT