ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμο κέικ με κακάο, χωρίς μίξερΝηστίσιμο κέικ με κακάο, χωρίς μίξερ
20' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 18-20

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ, πρώτα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και σκορπίζουμε τη ζάχαρη ομοιόμορφα.
  2. Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  3. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
  4. Σκορπίζουμε πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη την τριμμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα απαλά, να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω από την καραμέλα
  5. Σκορπίζουμε από πάνω τα πρέτσελ.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  7. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σερβίρουμε σε πιατελίτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών