20'
προετοιμασία
10'
αναμονή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 18-20Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ, πρώτα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και σκορπίζουμε τη ζάχαρη ομοιόμορφα.
- Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
- Σκορπίζουμε πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη την τριμμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα απαλά, να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω από την καραμέλα
- Σκορπίζουμε από πάνω τα πρέτσελ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σερβίρουμε σε πιατελίτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.