ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλιΝηστίσιμη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι
10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το νηστίσιμο κέικ με κακάο, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα υγρά της συνταγής (το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο).
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί σχεδόν η ζάχαρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ημίρρευστος, ομοιογενής χυλός.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C, στη λειτουργία του αέρα.
  5. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί 25 x 35 εκ.
  6. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 40-50 λεπτά (ή 30 λεπτά, για ορθογώνιο ταψί), μέχρι να βγει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών