15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για 1 λαμαρίναΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με κακάο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Κόβουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε φλογέρα πάχους περίπου 3 εκ.
- Με το μαχαίρι κόβουμε κάθε φλογέρα σε φετάκια-ροδέλες, ανά 1 1⁄2 εκατοστό.
- Τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα, σκεπασμένα με μεμβράνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.