45'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τούρτα-μπόμπα παγωτό θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό μπολ με χωρητικότητα 2 λίτρων.
- Καλύπτουμε το εσωτερικό του με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και διπλώνουμε τις άκρες τους γύρω από το χείλος. Ισιώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το αλουμινόχαρτο, να μην κάνει ζάρες και δίπλες.
- Γεμίζουμε το μπολ με 1.700 ml νερό και σημειώνουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή με ταινία το σημείο όπου φτάνει το νερό.
- Αδειάζουμε το νερό και σκουπίζουμε καλά το αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη.
- Ψήνουμε το αμύγδαλο φιλέ για 6-7 λεπτά στους 160°C μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντάς το ενδιαμέσως μία φορά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε το παγωτό σοκολάτα από την κατάψυξη, ώστε να μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε.
- Αλέθουμε τις γκοφρέτες στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το παγωτό σοκολάτα όσο καλύτερα μπορούμε, χωρίς να λιώσουμε το παγωτό.
- Βγάζουμε το μπολ με το αλουμινόχαρτο από την κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα τα 3/4 από το μείγμα παγωτού-γκοφρέτας.
- Με ένα κουτάλι το απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα του μπολ μέχρι το σημείο που σημειώσαμε με μαρκαδόρο ή ταινία.
- Φροντίζουμε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη και το υπόλοιπο παγωτό με γκοφρέτα.
- Βγάζουμε το δεύτερο παγωτό από την κατάψυξη να μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε. Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε μέσα στο μπολ όπου στρώσαμε το μείγμα παγωτού-γκοφρέτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη το υπόλοιπο μείγμα παγωτού- γκοφρέτας και, αφού μαλακώσει, το απλώνουμε πάνω από το λευκό παγωτό, κλείνοντάς το στη μέση.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σοκολατένιο γλάσο
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να πήξει λίγο το γλάσο.
- Βγάζουμε την μπόμπα από την κατάψυξη και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Αδειάζουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας, το οποίο δεν θα καλύψει όλη την μπόμπα.
- Πασπαλίζουμε με τα sprinkles και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.