ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα AnzacΜπισκότα Anzac
10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 28

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και το αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και σόδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να ξεκουραστεί η ζύμη.
  5. Πλάθουμε μπαλίτσες περίπου 20 γρ. και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για 10 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε μια πιατέλα καλυμμένη με μεμβράνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών