ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Τηγανίτες» με ασπράδια, βρώμη και σταφίδεςPancakes με ασπράδια, βρώμη και σταφίδες, χωρίς ζάχαρη
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πάνκεϊκ με καρύδα και ψητό ανανά με ρούμι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε προσεκτικά το ρούμι και τον ανανά κομμένο σε κύβους, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
  3. Βάζουμε 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 φλιτζ. του καφέ από το μείγμα στο τηγάνι. Ψήνουμε το πάνκεϊκ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει. Βγάζουμε σε πιατέλα.
  5. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Σερβίρουμε τα πάνκεϊκ με τον ανανά και λίγο ινδοκάρυδο, τριμμένο ή σε φλούδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών