ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβαΤσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, σε δόσεις, γιατί δεν χωράνε όλα μαζί, και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ψιλοτρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αδειάζουμε και αυτά στο μπολ με τα μπισκότα.
  3. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το εβαπορέ και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  5. Το αδειάζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα της αρεσκείας μας.
  6. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με τρούφα και την πιέζουμε λίγο προς τα κάτω, ώστε να κολλήσει πάνω στο κέικ.
  7. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό πάνω σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σταθεί εκτός ψυγείου.
  9. Το καλύπτουμε παντού με την τρούφα, την οποία κολλάμε πάνω του με τα χέρια μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών