30' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για το τσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβα, αδειάζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά (πήζει αμέσως). Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  4. Εντωμεταξύ σπάμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι σε σκόνη (αν δεν χωρούν όλα μαζί, τα αλέθουμε σε δόσεις)
  5. Αδειάζουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώστε όλο το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  6. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και το πατικώνουμε για να γίνει συμπαγής βάση.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην μπισκοτένια βάση την κρέμα τυριού και από πάνω τα βύσσινα.
  8. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες, προτού σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών