30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Αδειάζουμε τη κονσέρβα με τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά (πήζει αμέσως). Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το ζαχαρούχο, το ξύσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  2. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι (σε δόσεις). Κατόπιν, τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και το πατικώνουμε για να γίνει συμπαγής βάση. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην μπισκοτένια βάση την κρέμα τυριού και από πάνω τα βύσσινα.
  3. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες, προτού σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών