30'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για το τσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβα, αδειάζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά (πήζει αμέσως). Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Εντωμεταξύ σπάμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι σε σκόνη (αν δεν χωρούν όλα μαζί, τα αλέθουμε σε δόσεις)
- Αδειάζουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώστε όλο το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και το πατικώνουμε για να γίνει συμπαγής βάση.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα στην μπισκοτένια βάση την κρέμα τυριού και από πάνω τα βύσσινα.
- Αφήνουμε το τσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες, προτού σερβίρουμε.