1 ώρα και 10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Για την τάρτα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για την κρέμα καρύδας
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να φτιάξουμε την τάρτα καρύδας ξεκινάμε με την ζύμη και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Με δύο σπάτουλες ή με το χέρι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
- Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα και στο άλλο μισό ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Όταν ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το άλλο μας μείγμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κρέμα καρύδας
- Προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάξαμε το ινδοκάρυδο, το μέλι, το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Συναρμολόγηση
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
- Τη μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 20-25 εκ. και τη στρώνουμε έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω βάζουμε την κρέμα καρύδας, με ένα κορνέ.
- Αφού καλύψουμε όλη την επιφάνεια, με την ίδια κρέμα κάνουμε στην περιφέρεια ένα στεφάνι από ροζέτες και μια γραμμή από ροζέτες στο κέντρο. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κερασάκια.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40- 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε την τάρτα, αλείφουμε το στεφάνι της ζύμης με το σιρόπι ή με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 40.