μαρμελάδα κυδώνι ή dulce de leche, όμως η Μαρία επέλεξε μια μαρμελάδα κεράσι, θεωρώντας ότι οι μαρμελάδες από κόκκινα φρούτα τής πάνε πολύ. Επειδή είναι αρκετά μπελαλίδικο γλυκό, η ζαχαροπλάστρια κάνει διπλή δόση και το δεύτερο γλυκό το διατηρεί άψητο στην κατάψυξη. «Σε περίπτωση που περισσέψει κρέμα καρύδας, να την τοποθετήσετε σε ροζέτες σε αντικολλητικό χαρτί και να την ψήσετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Θα βγουν πολύ νόστιμα μαστιχωτά μπισκοτάκια» συμβουλεύει.
Τη συνταγή για αργεντίνικη τάρτα με κρέμα καρύδας μας την έδωσε η Μαρία Μαρκεζίνη που σπούδασε ζαχαροπλαστική στο Μπουένος Άιρες. Στην παραδοσιακή της βερσιόν η τάρτα έχει γέμιση
1 ώρα και 10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8-10Για την τάρτα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για την κρέμα καρύδας
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να φτιάξουμε την τάρτα καρύδας ξεκινάμε με την ζύμη και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Με δύο σπάτουλες ή με το χέρι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
- Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα και στο άλλο μισό ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Όταν ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το άλλο μας μείγμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κρέμα καρύδας
- Προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάξαμε το ινδοκάρυδο, το μέλι, το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Συναρμολόγηση
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
- Τη μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 20-25 εκ. και τη στρώνουμε έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω βάζουμε την κρέμα καρύδας, με ένα κορνέ.
- Αφού καλύψουμε όλη την επιφάνεια, με την ίδια κρέμα κάνουμε στην περιφέρεια ένα στεφάνι από ροζέτες και μια γραμμή από ροζέτες στο κέντρο. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κερασάκια.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40- 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε την τάρτα, αλείφουμε το στεφάνι της ζύμης με το σιρόπι ή με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 40.