ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο tikka masalaΚοτόπουλο tikka masala
20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για το chimichuri

Διαδικασία

Chimichuri

  1. Για να ετοιμάσουμε το αργεντίνικο κοτόπουλο με φρέσκα μυρωδικά και σάλτσα chimichuri ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα και χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν πάστα.
  2. Την αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε πρώτα τα 30 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο, με σκεπασμένο το μπολ.

Μαρινάρισμα

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
  2. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και το αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 6 ώρες.

Ψήσιμο

  1. Το σκουπίζουμε καλά από τη μαρινάδα.
  2. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  3. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά το κοτόπουλο μία φορά, στα μισά του ψησίματος.
  4. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, κάνουμε μια τομή σε ψαχνό από το πιο χοντρό μέρος στο μπούτι, χωρίς να φτάσουμε στο οστό, πιέζουμε και ελέγχουμε το υγρό που θα βγει: πρέπει να είναι διαυγές, χωρίς ροζέ απόχρωση, αλλιώς ψήνουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
  5. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με το chimichuri.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών