35' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Βάρος: 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  3. Ζυγίζουμε τα κεράσια και, αφού σιγουρευτούμε ότι ζυγίζουν 1 κιλό, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή, ακόμη καλύτερα, τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός.
  4. Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να λιώσει λίγο η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους τα φρούτα.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
  7. Οταν η μαρμελάδα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για περίπου 12 ώρες να βγάλει τα υγρά της.
  8. Τη βράζουμε και πάλι για λίγα λεπτά και αποσύρουμε.
  9. Βάζουμε αμέσως τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος.
  10. Αν δεν την καταναλώσουμε σε 1 - 2 μήνες, τη βάζουμε στο ψυγείο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών