35'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 45'
Υλικά
Βάρος: 2 κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα κεράσι αρχικά πλένουμε καλά τα κεράσια και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Ζυγίζουμε τα κεράσια και, αφού σιγουρευτούμε ότι ζυγίζουν 1 κιλό, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή, ακόμη καλύτερα, τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να λιώσει λίγο η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους τα φρούτα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
- Οταν η μαρμελάδα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για περίπου 12 ώρες να βγάλει τα υγρά της.
- Τη βράζουμε και πάλι για λίγα λεπτά και αποσύρουμε.
- Βάζουμε αμέσως τη μαρμελάδα κεράσι σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος.
- Αν δεν την καταναλώσουμε σε 1 - 2 μήνες, τη βάζουμε στο ψυγείο.