30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 2½ κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα βερίκοκο αρχικά πλένουμε τα βερίκοκα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
- Βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (20-30 λεπτά).
- Είμαστε πάνω από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικά
Η αναλογία για τη συγκεκριμένη μαρμελάδα είναι 1 μερίδα βερίκοκα προς 1/2 ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσουμε δηλαδή 1 κιλό βερίκοκα, τους ρίχνουμε 500 γρ. ζάχαρη.