Εποχικά φρούτα κολυμπούν σε χρυσαφένια σιρόπια, κλείνονται ερμητικά σε βάζα και κρατούν το άρωμα και τη γεύση του καλοκαιριού όλο τον χρόνο.

Εποχικά φρούτα κολυμπούν σε χρυσαφένια σιρόπια, κλείνονται ερμητικά σε βάζα και κρατούν το άρωμα και τη γεύση του καλοκαιριού όλο τον χρόνο.
*Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα Πλένουμε τα βάζα (μαζί και τα καπάκια τους) με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 100°C για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό μέχρι επάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.