ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα νεράντζιΜαρμελάδα νεράντζιΕποχικά φρούτα κολυμπούν σε χρυσαφένια σιρόπια, κλείνονται ερμητικά σε βάζα και κρατούν το άρωμα και τη γεύση του καλοκαιριού όλο τον χρόνο.

10' προετοιμασία
45' παρασκευή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα με καλοκαιρινά φρούτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους χυμούς, τον γλυκάνισο και τον κομμένο λοβό βανίλιας.
  2. Τοποθετούμε στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε και τα φρούτα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, ώστε να μην πιάσουν στον πάτο. Αν δημιουργηθεί έντονος αφρός, ξαφρίζουμε την επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα, ώστε η μαρμελάδα να βγει πιο διαυγής.
  3. Όταν δέσει η μαρμελάδα με καλοκαιρινά φρούτα, μετά από 30 λεπτά περίπου και είναι έτοιμη, γεμίζουμε αποστειρωμένα* βάζα.

Μυστικά

*Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα Πλένουμε τα βάζα (μαζί και τα καπάκια τους) με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 100°C για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό μέχρι επάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών