10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 55'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνι ξεφλουδίζουμε τα φρούτα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
- Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά αλλά συνέχεια, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Χρειάζεται από 30 ώς 45 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μερικές φορές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αν θέλουμε, τρίβουμε λίγο πιπέρι.
- Γεμίζουμε αμέσως μέχρι πάνω αποστειρωμένα βάζα.
- Τα σφραγίζουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Διατηρούμε στο ψυγείο κάθε βάζο μαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνι, που ανοίγουμε.