Αυτό το γλυκό είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα, γι’ αυτό συνιστούμε να μείνει στο ψυγείο για 1 βράδυ ή 12 ώρες πριν σερβιριστεί. Στο διάστημα αυτό θα μαλακώσουν τα μπισκότα, απορροφώντας την υγρασία της κρέμας, και θα αποκτήσουν υφή σαν κέικ. Μέχρι την τρίτη μέρα όμως θα πρέπει να το έχουμε καταναλώσει όλο, αλλιώς θα νοτίσουν πολύ τα μπισκότα.

40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
9 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και νεκταρίνια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
  2. Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα μέσα σε ένα μικρό ταψάκι, με την κομμένη όψη προς τα πάνω. Δεν πειράζει αν στριμωχτούν και το ένα μισοκαλύπτει το άλλο.
  3. Τα ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας νερό και προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, σπασμένο στα δύο.
  4. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και βάζουμε στον φούρνο.
  5. Αφήνουμε να ψηθούν για 45-60 λεπτά, ανακινώντας το ταψί δύο-τρεις φορές ενδιαμέσως, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα και να καφετίσουν λίγο οι άκρες τους.
  6. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και σουρώνουμε τα φρούτα μαζί με τα υγρά που έβγαλαν από ψιλό σουρωτό, μέσα σε ένα μπολ.
  8. Τα πιέζουμε πάνω στο σουρωτό, για να πολτοποιηθούν και να βγάλουν όλους τους χυμούς τους (πετάμε τις φλούδες που θα μείνουν στο σουρωτό).
  9. Βάζουμε τον πουρέ στο ψυγείο, να κρυώσει καλά (περίπου 1 ώρα).
  10. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα 12 x 22 εκ. με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν.
  11. Κόβουμε το επιπλέον φρούτο σε λεπτές φετούλες και τις τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας, έτσι ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη.
  12. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει, και σταδιακά σε πιο δυνατή, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα σαν γιαούρτι.
  13. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί. Σταματάμε το μίξερ.
  14. Προσθέτουμε τον κρύο πουρέ από τα φρούτα μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, αλλά χωρίς να ομογενοποιηθούν εντελώς.
  15. Αδειάζουμε περίπου 1/2 κούπα από το μείγμα μέσα στη φόρμα, πάνω από τα φρούτα που στρώσαμε, και απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού να γίνει μια λεπτή στρώση.
  16. Από πάνω τοποθετούμε μία στρώση από μπισκότα.
  17. Συνεχίζουμε απλώνοντας από πάνω 1 γεμάτη κούπα από το μείγμα και ξανά μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με όση κρέμα έχει απομείνει. Στο τέλος θα έχουμε περίπου τέσσερις στρώσεις μπισκότα και πέντε στρώσεις κρέμα.
  18. Σκεπάζουμε με τις άκρες της μεμβράνης και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 βράδυ (τουλάχιστον 12 ώρες).
  19. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών