20'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Κομμάτια: 6-8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το εύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σταδιακά να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός της και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί πέτσα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ώρα και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Την απλώνουμε πάνω σε ένα ένα μπισκότο με κορνέ ή με κουταλάκι.
- Εναλλακτικά, τρίβουμε τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε ποτηράκια και από πάνω ρίχνουμε λίγη κρέμα.
- Διακοσμούμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.
Μυστικά
Μπορούμε επίσης να κολλήσουμε τα μπισκότα ανά δύο με την κρέμα, φτιάχνοντας σάντουιτς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.