ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα με γαλομυζήθρα και μέλι, με τραγανό σουσαμένιο μπισκότοΚρέμα με γαλομυζήθρα και μέλι, με τραγανό σουσαμένιο μπισκότο
20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το εύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τους κρόκους.
  2. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  4. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σταδιακά να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός της και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί πέτσα.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ώρα και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
  8. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  9. Την απλώνουμε πάνω σε ένα ένα μπισκότο με κορνέ ή με κουταλάκι.
  10. Εναλλακτικά, τρίβουμε τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε ποτηράκια και από πάνω ρίχνουμε λίγη κρέμα.
  11. Διακοσμούμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε επίσης να κολλήσουμε τα μπισκότα ανά δύο με την κρέμα, φτιάχνοντας σάντουιτς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT