ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan lemon pie - νηστίσιμη λεμονόπιταVegan lemon pie – νηστίσιμη λεμονόπιτα
1 ώρα προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαμ. 28 - 30 εκ.

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την χορτόπιτα του Μοναχού Επιφάνιου ξεκινάμε και σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το τσίπουρο και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και αρχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.
  3. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Παράλληλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο λάδι.
  5. Ζεματίζουμε τους ζοχούς και τα ραδίκια και τα στραγγίζουμε.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα χόρτα με τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και τρίβουμε ελαφρώς.
  7. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
  8. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Με πλαστήρι και λίγο αλευράκι, ανοίγουμε τα φύλλα στο σχήμα που έχει το ταψί μας.
  9. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Λαδώνουμε, προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  10. Βάζουμε το τρίτο φύλλο και, αφού το λαδώσουμε, σκεπάζουμε με το τέταρτο.
  11. Λαδώνουμε ελαφρώς, ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό και κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια.
  12. Ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλό ράφι, στους 180-200 βαθμούς, για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ψηθεί και από κάτω. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας αρώματα του αγρού και της άνοιξης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών