Πάνε τρία χρόνια που ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη για το περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι» και μετέπειτα για τον «Γαστρονόμο». Ο νεαρός ζαχαροπλάστης είχε ήδη γίνει γνωστός μέσα από το κανάλι του στο YouTube «Dimitris Michailidis» και είχε χτίσει ένα δυνατό προφίλ. Οι φράσεις που άκουγα από φίλες δεξιά-αριστερά ήταν ότι «οι συνταγές του βγαίνουν», «τα γλυκά του είναι εύκολα» και «δεν κοστίζουν μια περιουσία» και άλλα τέτοια. Τσίμπησα και μπήκα να δω.

O Δημήτρης Μιχαηλίδης συστήθηκε στο κοινό μέσα από το πολύ επιτυχημένο κανάλι του στο YouTube.

Πανεύκολο και δημοφιλές, το τσίζκεϊκ είναι ένα γλυκό που ταιριάζει και ως επιδόρπιο. Συνοδέψτε το με μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή με γλυκό κουταλιού.

Χωρίς να μιλάει, με απλά, γρήγορα βίντεο, χωρίς δύσκολες τεχνικές και εξεζητημένα σκεύη και με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά, παρουσιάζει εύκολες συνταγές, από παραδοσιακή καρυδόπιτα μέχρι τσίζκεϊκ. Δεν μιλάει στα βίντεο, δεν σε κουράζει με μπλα μπλα και εισαγωγές και δεν ζητάει να σου «πουλήσει» μια συνταγή με τα λόγια. Προτιμάει να σου δείξει κατευθείαν. Το βίντεό του κυλούν σαν νεράκι και βλέπεις ξεκάθαρα πώς είναι το μείγμα που χτυπάει στο μίξερ, πώς γίνεται η ζύμη ελαστική και πώς τυλίγεται γύρω από τον γάντζο, πώς είναι μια κρέμα όταν πήζει, πώς ανακατεύεις μια μους και πώς χτυπάς μια μαρέγκα. Όπου χρειάζεται, βάζει και υπότιτλους για να εξηγήσει κάποιο σημείο. Στο τέλος, σε έχει πείσει ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το γλυκό που μόλις παρακολούθησες και το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη τα υλικά στο ντουλάπι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔημήτρης Μιχαηλίδης, ο σταρ ζαχαροπλάστης του Youtube!Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο σταρ ζαχαροπλάστης του Youtube!

Ζακυνθινή φρυγανιά – Γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά
Ένα γλυκό της Ζακύνθου που είναι ό,τι πρέπει για το πασχαλινό τραπέζι είναι η φρυγανιά. Κάτι σαν εκμέκ μόνο που στη βάση του έχει σιροπιασμένη φρυγανιά. Τόσο απλά.

Τσίζκεϊκ σε ποτήρι με γιαούρτι και λευκή σοκολάτα
Λευκή σοκολάτα και γιαούρτι μπαίνουν σε αυτό το πανεύκολο τσίζκεϊκ σε ποτήρι. Το σερβίρισμά του σε ανοιχτό κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας ή σε κολονάτο μπολ παγωτού θα του δώσει μια πιο γιορτινή χροιά.

Όχι μόνο τσίμπησα όταν μπήκα στο κανάλι του στο YouTube αλλά την ίδια μέρα ξεκίνησε και η συνεργασία μας και έκτοτε, σε κάθε τεύχος του «Ζάχαρη & Αλεύρι» μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές του. Εδώ, συγκεντρώνουμε μια σειρά από αυτές, όλες πασχαλινές – από τσουρέκια αφράτα και μαστιχωτά, μέχρι δροσερά, κρεμώδη γλυκά και παγωτά που θα ταιριάξουν μια χαρά ως επιδόρπια στο πασχαλινό τραπέζι. Εντυπωσιακά και νόστιμα θα είναι σίγουρα, αλλά εσείς δεν θα έχετε σκλαβωθεί δύο μέρες στην κουζίνα για να τα φτιάξετε και αυτό είναι τρομερή επιτυχία. Να γιατί το κανάλι του έχει φτάσει αισίως τους 345 χιλιάδες συνδρομητές.

 

20 εύκολες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών