ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολη τούρτα φράουλαΕύκολη τούρτα φράουλα
40' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τούρτα φράουλα με ζαχαρούχο γάλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ένα πλούσιο, λείο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή, πυκνή κρέμα.
  3. Ακουμπάμε το παντεσπάνι μας σε μια ίσια επιφάνεια και με ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. το κόβουμε σε αυτή τη διάσταση.
  4. Ακουμπάμε το ίδιο τσέρκι μέσα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα του το κομμένο παντεσπάνι.
  5. Βρέχουμε το παντεσπάνι με τον χυμό φράουλας και τακτοποιούμε στην περιφέρειά του τις φράουλες, με την κομμένη πλευρά τους προς τα έξω, να ακουμπάει στο τσέρκι.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι, στο εσωτερικό του στεφανιού με τις φράουλες, και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αν θέλουμε, τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα.
  7. Διακοσμούμε με όσες φράουλες έχουν περισσέψει και με το τρίμμα σοκολάτας και σερβίρουμε την τούρτα φράουλα με ζαχαρούχο γάλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών