ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκλέρ λεμόνιΕκλέρ λεμόνι
35' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί 20 Χ 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό περίπου.
  3. Στρώνουμε τα μισά σοκολατένια πτι μπερ στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού με διαστάσεις 20 x 30 εκ.
  4. Αδειάζουμε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  5. Καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα μπισκότα και από πάνω αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια.
  6. Ζεσταίνουμε την πραλίνα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
  7. Μόλις η πραλίνα γίνει αρκετά πιο ρευστή, περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  8. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε το εκλέρ κρύο, σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών