ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο (χωρίς παγωτομηχανή)Παγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο (χωρίς παγωτομηχανή)
15' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παγωτό σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν γιαούρτι, δηλαδή να στέκεται στο κουτάλι αλλά χωρίς να γίνει ακόμα σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
  3. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί*.
  4. Προσθέτουμε 1 κουταλιά από τη χτυπημένη κρέμα με το ζαχαρούχο μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά, ώστε να την αραιώσουμε λίγο και να την κρυώσουμε, και την αδειάζουμε όλη μέσα στο μπολ με την υπόλοιπη κρέμα και το ζαχαρούχο.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  6. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτοντας και τα τριμμένα μπισκότα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ τάπερ με καπάκι ή σε ένα μεταλλικό μπολ ή άλλο σκεύος που κλείνουμε στο πάνω μέρος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  8. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  9. Σερβίρουμε σε μπολ, ποτήρια ή χωνάκια και αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.

Μυστικά

Πώς λιώνουμε τη σοκολάτα Στα μικροκύματα: Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε πλαστικό μπολ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Επιλέγουμε τα 600 Watt, σταματώντας τον φούρνο κάθε 20 δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία των 20 δευτερολέπτων και του ανακατέματος μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια. *Σε μπεν μαρί: Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία βράζουμε λίγο νερό. Φροντίζουμε το μπολ να μην ακουμπάει απευθείας στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει μόνο χάρη στον ατμό που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Την ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών