
30'
προετοιμασία
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'
Υλικά
Βάρος: 1 κιλόΔιαδικασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Φροντίζουμε το μπολ να μην αγγίζει την επιφάνεια του νερού.
- Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 600 W για μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
- Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
- Αποσύρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το χτυπημένο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα κουβερτούρας στον κάδο με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος.
- Χτυπάμε πολύ λίγο μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο, σκεπάζουμε με καπάκι ή με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει λίγο. Μοιράζουμε το παγωτό σε μπολ ή ποτήρια ή χωνάκια με την ειδική κουτάλα (σκουπ) και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με το σιρόπι σοκολάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.