ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανεύκολη τούρτα παγωτό με γεύση cookies και μόνο 3 υλικά!Πανεύκολη τούρτα παγωτό με γεύση cookies και μόνο 3 υλικά!
30' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Φροντίζουμε το μπολ να μην αγγίζει την επιφάνεια του νερού.
  2. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 600 W για μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Αποσύρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το χτυπημένο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα κουβερτούρας στον κάδο με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος.
  5. Χτυπάμε πολύ λίγο μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο, σκεπάζουμε με καπάκι ή με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
  7. Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει λίγο. Μοιράζουμε το παγωτό σε μπολ ή ποτήρια ή χωνάκια με την ειδική κουτάλα (σκουπ) και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με το σιρόπι σοκολάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών