ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο (χωρίς παγωτομηχανή)Παγωτό σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο (χωρίς παγωτομηχανή)
20' προετοιμασία
16 ώρες αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και αφράτη σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε αρχικά στο ψυγείο για 12 ώρες και στη συνέχεια στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Τη βυθίζουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό (προσέχοντας μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα) και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  5. Κόβουμε το παγωτό σε φέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών