15'
προετοιμασία
7 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 15'
Υλικά
Βάρος: 600 γρ.Διαδικασία
- Βάζουμε τις φράουλες σε ένα ευρύχωρο μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Τις βγάζουμε και τις χτυπάμε, όπως είναι παγωμένες, στον πολυκόφτη, μαζί με το μέλι, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν γρανίτα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο ανοξείδωτο ή πλαστικό, το κλείνουμε με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει το σορμπέ. Σερβίρουμε σε μπολάκια μπάλες από το σορμπέ με κουτάλα παγωτού (σκουπ), που βυθίζουμε τακτικά σε ζεστό νερό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.