ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖελέ γιαουρτιού με κομμάτια φράουλαςΖελέ γιαουρτιού με κομμάτια φράουλας από τον Στέλιο Παρλιάρο
10' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γιαουρτογλυκό με βύσσινο, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  3. Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, στην οποία έχουμε απλώσει από πριν διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Μυστικά

Αντί για γλυκό κουταλιού βύσσινο, μπορούμε να σερβίρουμε με όποια μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού θέλουμε ή με φρέσκα φρούτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών