
40'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 10Για το ζελέ
Για την κρέμα γιαουρτιού
Διαδικασία
Ζελέ
- Για το ζελέ γιαουρτιού με κομμάτια φράουλας Σε ένα μπρίκι βάζουμε 100 γρ. από το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αρκετά παγάκια και εφαρμόζουμε μέσα το μπολ με το μείγμα πορτοκαλιού - ζελατίνης, ώστε να κρυώνει.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό, τις φράουλες και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι το ζελέ να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Το αδειάζουμε σε μια φόρμα ή άλλο μεταλλικό μπολ, τέτοιων διαστάσεων ώστε να καλύψουμε με το ζελέ το 1/3 της φόρμας, και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 - 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει.
Κρέμα γιαουρτιού
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη βάζου- με σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει και την κρατάμε στην άκρη, να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, ρίχνουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν.
Γλυκό
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω στο ζελέ την κρέμα γιαουρτιού· την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να «στέκεται».
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο, τη βυθίζουμε για 1/2 λεπτό σε μπολ με ζεστό νερό, ώστε να ξεκολλήσει εύκολα το γλυκό από τα τοιχώματα.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το ζελέ γιαουρτιού με κομμάτια φράουλας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.