Το γνωστό μας μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου γίνεται ακόμα πιο αγαπημένο με μοναδικά σοκολατένια μπισκότα και μόνο άλλα 5 υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας.
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με oreo, στον πολυκόφτη θρυμματίζουμε 24 από τα μπισκότα σε σκόνη.
- Την αδειάζουμε σε μπολ και την ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα νωπό μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Στρώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντάς το με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να καλύψει ισόπαχα όλο τον πυθμένα.
- Το βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη, να σφίξει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξουμε ένα σφιχτό και ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε 8 από τα υπόλοιπα μπισκότα, σπασμένα με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε απαλά.
- Βγάζουμε το τσέρκι με τη βάση μπισκότου από την κατάψυξη και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα, χοντροσπαμένα με τα χέρια μας, και βάζουμε το γλυκό με μπισκότα Oreo για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.