ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό του κουταλιού φράουλαΓλυκό του κουταλιού φράουλα

Επιλέγουμε φράουλες καλοσχηματισμένες, μέτριου ή μικρού μεγέθους, ώριμες, αλλά όχι πολύ μαλακές, για να διατηρήσουν το σχήμα τους με το βράσιμο.

20' προετοιμασία
25' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 45'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό του κουταλίου φράουλα με κονιάκ, πρώτα πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν, απλωμένες πάνω σε καθαρές πετσέτες.
  2. Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  3. Σείουμε την κατσαρόλα ή ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην κομματιαστούν οι φράουλες.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε κατά μέρος για 1 βράδυ, ώστε οι φράουλες να αποβάλουν τα υγρά τους.
  5. Την επόμενη ημέρα μεταφέρουμε την κατσαρόλα όπως είναι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας σχολαστικά, μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.
  6. Μοιράζουμε τις φράουλες σε αποστειρωμένα βαζάκια, συμπληρώνοντας με το σιρόπι τους, που πρέπει να τις καλύπτει εντελώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών