ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣstingerStinger Ένα χειμωνιάτικο punch είναι το A pot of angelfire. Στο επόμενο πάρτι ή σπιτική μάζωξη που σχεδιάζετε φτιάξτε το γλυκόξινο κοκτέιλ, βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ με μια κουτάλα από δίπλα και αφήστε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν μόνοι τους.

5' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 12 άτομα

Για το σιρόπι

Για το κοκτέιλ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ A pot of angelfire, ξεκινάμε πλένοντας και ξεφλουδίζοντας τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, αλλά κρατάμε τις φλούδες.
  2. Στύβουμε τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ και κρατάμε τον χυμό στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
  3. Καθαρίζουμε τα ρόδια, κόβουμε τα μήλα και τα περνάμε μαζί από το μούλτι ή από μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα, να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μήλα και τα ρόδια με όλο το ζουμί που έβγαλαν, τα κάστανα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, τις φλούδες από τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν όλα.
  5. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, έως και 12.
  6. Κατόπιν βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό από τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σουρώνουμε και διατηρούμε το σιρόπι στο ψυγείο.

Κοκτέιλ

  1. Σε μια ευρύχωρη σουπιέρα ανακατεύουμε το κονιάκ, το νερό και προσθέτουμε 200 ml από το σιρόπι.
  2. Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο, με φλούδες από γκρέιπφρουτ και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών