ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMargarita Punch (Home Edition)Margarita Punch Η ιστορία λέει πως τα παντς (ή ποντς, με καλύτερη προφορά) είναι ο πρόγονος όλων των κοκτέιλ. Λίγο ή περισσότερο αλκοόλ, ζουμερά φρούτα, μπαχαρικά, εσπεριδοειδή για άρωμα και οξύτητα, όλα αυτά και άλλα τόσα μπορεί να περιέχει το μπολ με το κοκτέιλ σας. Φτιάχνονται εύκολα, χωρίς σέικερ και εξειδικευμένα εργαλεία, και είναι ιδανικά για παρέες, τραπεζώματα και πάρτι, αφού μπορείτε να τα προετοιμάσετε από νωρίς σε γενναιόδωρες ποσότητες. Μια ευρύχωρη σουπιέρα ή ένα μεγάλο μπολ και μια κουτάλα της σούπας είναι τα κατάλληλα σκεύη και εργαλεία για την παρασκευή και το σερβίρισμα. Μπορείτε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κανάτα. Προτεινόμενα ποτήρια είναι τα χαμηλά, όπως τα old fashioned, κούπες τσαγιού, κεραμικά ή γυάλινα ή άλλα της αρεσκείας σας.

Υλικά

Μερίδες: για 12 άτομα

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ Chiswick essentials punch, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη σαμπάνια, προσθέτουμε πάγο και με μια κουτάλα σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας.
  2. Απογεμίζουμε κάθε ποτήρι με σαμπάνια και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι καρότο και αστεροειδή γλυκάνισο.

Μυστικά

*Eλαιοσάκχαρα: Σε ένα βάζο ανακατεύουμε 300 γρ. ζάχαρη με 4 ψιλοκομμένα καρότα και τις φλούδες από 3 πορτοκάλια και 3 λεμόνια και αφήνουμε για περίπου 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Την επόμενη μέρα στύβουμε 3 πορτοκάλια και 3 λεμόνια και ανακατεύουμε τους χυμούς στο βάζο με τις φλούδες. Σουρώνουμε και διατηρούμε το σιρόπι στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών