ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPunch με τσίπουροPunch με τσίπουρο Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, bartender και ιδιοκτήτης του Barro Negro, έχει συνδέσει το όνομά του με την τεκίλα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι μάλιστα ο μοναδικός μη Μεξικανός πρεσβευτής τεκίλας στον κόσμο. Η συνταγή που μας έδωσε δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από μια ορίτζιναλ Margarita, όξινη και αλμυρή, και μάλιστα σε εκδοχή punch, που σερβίρει 12 άτομα!

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: για 12 άτομα

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το Μargarita Punch, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.
  2. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζουμε πάγο και προσθέτουμε το μείγμα.
  3. Για να σερβίρουμε, βάζουμε μπόλικο αλάτι σε ένα πιάτο, περνάμε το χείλος του ποτηριού* με το μοσχολέμονο και αναποδογυρίζουμε το ποτήρι στο πιάτο, ώστε το αλάτι να κολλήσει στο χείλος.
  4. Προσθέτουμε πάγο στο ποτήρι, σερβίρουμε τη Margarita και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι από το μοσχολέμονο.

Μυστικά

*Χρησιμοποιούμε ψηλό ποτήρι με ποδαράκι, κουπέ ή άλλο της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών