10'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6 ποτήριαΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την Cumin paloma σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σκορπίζουμε το κύμινο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι το κύμινο να σκορπίσει το άρωμά του.
- Αποσύρουμε το τηγανάκι από τη φωτιά, αφήνουμε το κύμινο να κρυώσει και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με 200 ml από την τεκίλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 3 ώρες κατά μέρος, για να αρωματίσουμε το ποτό.
- Σε μια κανάτα ρίχνουμε την αρωματισμένη τεκίλα, την υπόλοιπη τεκίλα, τον χυμό, το ξίδι και το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε από λίγα παγάκια σε 6 ποτήρια και μοιράζουμε στο καθένα από 100 ml κοκτέιλ.
- Απογεμίζουμε με όση σόδα επιθυμεί ο καθένας.
- Στολίζουμε με φέτες γκρέιπφρουτ και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.