ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMargaritaMargarita

Τεκίλα, λάιμ και σόδα γκρέιπφρουτ. Αυτά είναι όλα κι όλα τα υλικά της Paloma, του δημοφιλούς κοκτέιλ που δεν χρειάζεται καν σέικερ. Επειδή όμως, όπως με όλα τα απλά πράγματα, την τέλεια Paloma κάνει η προσοχή στις λεπτομέρειες, ζητήσαμε τις ακριβείς αναλογίες και όλα τα μυστικά της από τους υπεύθυνους του Barro Negro -του βραβευμένου αθηναϊκού μπαρ που φτιάχνει μία από τις καλύτερες της πόλης.

6' προετοιμασία
Σύνολο: 6'

Υλικά

Μερίδες: 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την Paloma παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι (κατά προτίμηση παγωμένο), αλείφουμε το στόμιο του με μια φέτα λάιμ και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιατάκι με αλάτι ώστε να κολλήσει το αλάτι στο στόμιο του ποτηριού.
  2. Έπειτα, γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την τεκίλα και τον χυμό λάιμ.
  3. Απογεμίζουμε με την σόδα γκρέιπφρουτ.
  4. Σερβίρουμε με μια μικρή φέτα γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα.

Μυστικά

  • Χρησιμοποιούμε ψηλό ποτήρι για ισορροπημένες αναλογίες.
  • Επιλέγουμε μια ποιοτική σόδα γκρέιπφρουτ.
  • Όταν απογεμίζουμε με σόδα γκρέιπφρουτ φροντίζουμε να το κάνουμε αργά και απαλά ώστε να μην διαλυθούν οι φυσαλίδες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών