Το punch, για να λέγεται punch, πρέπει να περιέχει πέντε στοιχεία: απόσταγμα, ζάχαρη, εσπεριδοειδή, νερό και μπαχαρικά. Η Πόπη Σεβαστού επιλέγει να φτιάξει το συγκεκριμένο με τσίπουρο και, αντί για νερό, να χρησιμοποιήσει τσάι μάνγκο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τελευταίο με οποιοδήποτε τσάι μας αρέσει και τυχαίνει να έχουμε στο σπίτι.
15'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, τον ανανά και όλες τις φλούδες σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το τσίπουρο, το τσάι, το ρούμι (αν έχουμε) και τα μπαχαρικά. Αφήστε το για δύο ώρες έτσι ώστε να αρωματιστεί.
- Σερβίρουμε με πάγο.