30' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ζελέ με γιαούρτι και ανανά φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με ένα σύρμα, για να μαλακώσει και να γίνει ομοιογενές, και προσθέτουμε το ζελέ, αφού κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας, όχι πολύ μεγάλη, ή σε ένα μικρό πυρέξ ή σε ατομικά μπολ ή φορμάκια.
  4. Στραγγίζουμε τις ροδέλες ανανά από το σιρόπι και τις ταμπονάρουμε με χαρτί.
  5. Γαρνίρουμε με αυτές το γλυκό.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να σφίξει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT