30'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ζελέ με γιαούρτι και ανανά φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με ένα σύρμα, για να μαλακώσει και να γίνει ομοιογενές, και προσθέτουμε το ζελέ, αφού κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας, όχι πολύ μεγάλη, ή σε ένα μικρό πυρέξ ή σε ατομικά μπολ ή φορμάκια.
- Στραγγίζουμε τις ροδέλες ανανά από το σιρόπι και τις ταμπονάρουμε με χαρτί.
- Γαρνίρουμε με αυτές το γλυκό.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να σφίξει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.