ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες bravas σε κουρκούτι, με σάλτσα αϊολίΠατάτες bravas σε κουρκούτι, με σάλτσα αϊολί
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το συνοδευτικό με ρίζες χειμωνιάτικες, ψημένες με τσίπουρο και μέλι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ποτό που επιλέξαμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το υγρό του κατσαρολιού. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωράει τα λαχανικά σχεδόν ακριβώς σε μονή στρώση και τα απλώνουμε με προσοχή.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά για 20-25 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα βάζουμε σε πιατέλα μαζί με όσο υγρό έχει μείνει από το ψήσιμο και συνοδεύουμε με ρίζες χειμωνιάτικες την όρνιθα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT