20'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το συνοδευτικό με ρίζες χειμωνιάτικες, ψημένες με τσίπουρο και μέλι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ποτό που επιλέξαμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το υγρό του κατσαρολιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωράει τα λαχανικά σχεδόν ακριβώς σε μονή στρώση και τα απλώνουμε με προσοχή.
- Περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα μαζί με όσο υγρό έχει μείνει από το ψήσιμο και συνοδεύουμε με ρίζες χειμωνιάτικες την όρνιθα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.