ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ φράουλας με καστανή ζάχαρηΛικέρ φράουλας με καστανή ζάχαρη
15' προετοιμασία
1 μήνας αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 15'

Υλικά

Βάρος: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ποτό με φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη γυάλα που σφραγίζει αεροστεγώς με καπάκι.
  2. Τα ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, σφραγίζουμε τη γυάλα και την αφήνουμε για 1 μήνα σε ένα σκοτεινό σημείο του σπιτιού.
  3. Καθημερινά τις πρώτες ημέρες ανακινούμε τη γυάλα – σε λίγες ημέρες η ζάχαρη θα έχει διαλυθεί εντελώς.
  4. Μόλις περάσει ο μήνας, σουρώνουμε το ποτό σε ένα μπολ, περνώντας το από λεπτή σήτα.
  5. Κρατάμε στην άκρη 1 1⁄2 κούπα από τις φράουλες της γυάλας.
  6. Δοκιμάζουμε το ποτό και, αν το θέλουμε πιο δυνατό, προσθέτουμε λίγο ακόμη κονιάκ.
  7. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις φράουλες που αφήσαμε στην άκρη.
  8. Πιέζουμε καλά τον πολτό μέσα από λεπτό σουρωτηράκι και ρίχνουμε το ρευστό μέρος στο ποτό.
  9. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Μοιράζουμε το ποτό σε μικρά αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια (ή σε ένα μεγάλο), τα κλείνουμε καλά και τα διατηρούμε σε σκοτεινό σημείο.
  11. Σερβίρουμε το ποτό σκέτο, ως λικέρ, ή με τριμμένο πάγο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να αρωματίσουμε το ποτό με φρέσκο θυμάρι, προσθέτοντας 2-3 κλωνάρια στη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών