ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λικέρ ρόδι με τσίπουροΛικέρ ρόδι με τσίπουρο
15' προετοιμασία
11 ώρες αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 750 ml

Διαδικασία

  1. Σε μεγάλο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βότκα. Σκεπάζουμε σφιχτά το μπολ με μεμβράνη.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε το νερό να μην κοχλάζει. Στερεώνουμε το μπολ με τα υλικά στα χείλη της κατσαρόλας (να μην ακουμπά στο νερό!).
  4. Αφήνουμε στο μπεν μαρί για 1 1⁄2 ώρα. Μετά το απομακρύνουμε και αφήνουμε το περιεχόμενο σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει.
  5. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε τη βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  6. Την επομένη σουρώνουμε το υγρό από τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών