ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκοΛικέρ σύκο
30' προετοιμασία
1 μήνας και 5 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 5 ημέρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λικέρ ρόδι με τσίπουρο, βάζουμε τους καρπούς του ροδιού, τη ζάχαρη και την κανέλα (αν τη θέλουμε, μόνο που πρέπει να είναι μικρό το κομμάτι, σαν το νύχι μας, ας πούμε), σε βάζο με καλό κλείσιμο, το κλείνουμε και το αφήνουμε για 1 μήνα σε ζεστό μέρος (έξω στον ήλιο ή μέσα στο σπίτι, κοντά σε θέρμανση).
  2. Τις πρώτες μέρες, όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό, κουνάμε το βάζο 1 - 2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Μετά τον ένα μήνα το φιλτράρουμε με λεπτό τουλπάνι και βάζουμε το υγρό σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε το τσίπουρο.
  4. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μπουκαλάκια.
  5. Το αφήνουμε 1 εβδομάδα σε εσωτερικό χώρο να ωριμάσει η γεύση του πριν αρχίσουμε να σερβίρουμε το λικέρ ρόδι με τσίπουρο .

Μυστικά

Σας προτείνουμε να φτιάξετε το λικέρ με τσίπουρο και όχι με κονιάκ, για να διατηρηθεί το ωραίο ροδί χρώμα του καρπού. Όμως, το τσίπουρο είναι πιο δυνατό. Αποφασίζετε τι σας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών