ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί γιουβέτσι με κριθαράκι στον φούρνοΑρνί γιουβέτσι με κριθαράκι στον φούρνο
10' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τα μπούτια και σπάλα με μελάσα ροδιού στον φούρνο, ένα απίθανο φαγητό, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, 1 κουτ. σούπας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό ροδιού μαζί με τη μελάσα και το σουμάκ. Τρίβουμε το αρνάκι με το μείγμα της ρίγανης και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα.
  3. Σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα τα δύο μπούτια και τις σπάλες, τοποθετούμε κάτω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και από πάνω ακουμπάμε το κρέας.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 2 1⁄2 ώρες (αν χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι, τότε το ψήνουμε στους 170°C για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά). Ξεσκεπάζουμε το αρνί και το περιχύνουμε με το μείγμα του ροδιού.
  5. Συνεχίζουμε να ψήνουμε το αρνί ξεσκέπαστο για ακόμα 20-30 λεπτά (αν χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι, τότε το ψήνουμε ξεσκέπαστο για άλλα 15-20 λεπτά). Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις πίτες και τις απλώνουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.
  2. Μοιράζουμε από πάνω το αρνί, λίγο γιαούρτι, πίκλες και κρεμμυδάκια. Είτε τα τυλίγουμε είτε τα σερβίρουμε ανοιχτά, σε όποιον συνδυασμό θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών