20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για 8 μικρά σουβλάκιαΓια τα σουβλάκια
Για τη σάλτσα ροδιού
Διαδικασία
Σουβλάκια
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια σολομού με εσπεριδοειδή και σος ροδιού, κόβουμε το φιλέτο του ψαριού σε κύβους, περίπου 2 εκ. και τους οποίους περνάμε σε ξυλάκια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ξύσματα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το αρωματικό μείγμα ελαιολάδου. Τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ. Βγάζουμε τα σουβλάκια από το ψυγείο, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου. Τοποθετούμε από κάτω μια λαμαρίνα για να στάζουν τα υγρά.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
Σάλτσα ροδιού
- Στο μεταξύ, βάζουμε το χυμό του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και τον βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει η μισή ποσότητα.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τη μουστάρδα, το ξίδι, τη γρεναδίνη, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια σολομού σε πιατέλα και τη σάλτσα σε μπολάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.