ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με έτοιμο πέστο και πικάντικη λαχανοσαλάταΣουβλάκια κοτόπουλου με έτοιμο πέστο και πικάντικη λαχανοσαλάτα
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 8 μικρά σουβλάκια

Για τα σουβλάκια

Για τη σάλτσα ροδιού

Διαδικασία

Σουβλάκια

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια σολομού με εσπεριδοειδή και σος ροδιού, κόβουμε το φιλέτο του ψαριού σε κύβους, περίπου 2 εκ. και τους οποίους περνάμε σε ξυλάκια.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ξύσματα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το αρωματικό μείγμα ελαιολάδου. Τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Βγάζουμε τα σουβλάκια από το ψυγείο, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου. Τοποθετούμε από κάτω μια λαμαρίνα για να στάζουν τα υγρά.
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές, χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Σάλτσα ροδιού

  1. Στο μεταξύ, βάζουμε το χυμό του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και τον βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει η μισή ποσότητα.
  2. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τη μουστάρδα, το ξίδι, τη γρεναδίνη, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια σολομού σε πιατέλα και τη σάλτσα σε μπολάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών