ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα βερίκοκοΜαρμελάδα βερίκοκο
20' προετοιμασία
10' βράσιμο
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για 2 βάζα των 500 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα ρόδι, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε εναλλάξ τους σπόρους και τη ζάχαρη σε στρώσεις. Ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε κατά μέρος για 1½ ώρα.
  2. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει
  4. Ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ξαφρίζουμε τυχόν αφρούς και αδειάζουμε τη μαρμελάδα ρόδι σε βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών