20'
προετοιμασία
10' βράσιμο
1 ώρα και 30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: για 2 βάζα των 500 mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα ρόδι, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε εναλλάξ τους σπόρους και τη ζάχαρη σε στρώσεις. Ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε κατά μέρος για 1½ ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει
- Ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ξαφρίζουμε τυχόν αφρούς και αδειάζουμε τη μαρμελάδα ρόδι σε βάζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.