ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτωνΧοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτων
5' προετοιμασία
2 ώρες και 25' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πανσέτα γλασαρισμένη με χαρουπόμελο και σιρόπι ροδιού, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ημίχονδρο αλάτι και τη ζάχαρη και με το μείγμα τρίβουμε την πανσέτα για 2-3 λεπτά.
  2. Την τυλίγουμε (όπως είναι με το αλάτι) σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  3. Την ξεπλένουμε καλά, τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τη βάζουμε σε ταψί που να τη χωράει σχεδόν ακριβώς, με το δέρμα προς τα πάνω.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε την πανσέτα για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, βρέχοντας κάθε τόσο την πανσέτα με το λίπος που θα έχει λιώσει στο ταψί.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπόμελο και το σιρόπι ροδιού.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140°C.
  8. Με πινέλο αλείφουμε την πανσέτα με το μισό μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί ωραία και να καραμελώσει. Κάθε 5 λεπτά την αλείφουμε γενναιόδωρα με το υπόλοιπο μείγμα.
  9. Ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  10. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα κρεμμύδια και ακουμπάμε πάνω τους τις φέτες πανσέτας. Γύρω της βάζουμε τα αγγουράκια τουρσί.
  11. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σερβίρουμε ως ντιπ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών