30'
προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Για την άλμη
Για την πικάντικη μαρμελάδα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτων, ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ, κάνοντας αρκετό χώρο στο ψυγείο για να χωρέσει το χοιρινό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για την άλμη για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Αδειάζουμε σε μια λεκάνη ή σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 3½ λίτρα παγωμένο νερό.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το χοιρινό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Την επομένη, βγάζουμε το χοιρινό από την άλμη και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε το χοιρινό καρέ σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το λάδι και 50 ml νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα. Όσο ψήνεται το κρέας, ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα.
Μαρμελάδα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ωραία μαρμελάδα.
- Αλείφουμε με λίγη από την πικάντικη μαρμελάδα το καρέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το χοιρινό και να ροδίσει.
- Την υπόλοιπη μαρμελάδα την αδειάζουμε σε μπολ και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με το χοιρινό καρέ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.