10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε το καρέ σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το πετιμέζι, το κρασί, το ελαιόλαδο και 50 ml νερό και περιχύνουμε το καρέ.
  4. Ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Κατά το ψήσιμο, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τακτικά (περίπου 5-6 φορές στη διάρκεια του ψησίματος).
  5. Μεταφέρουμε το καρέ σε ξύλο κοπής. Σε κατσαρολάκι δένουμε τα υγρά σε σάλτσα, προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και, αν χρειάζεται, λίγο νερό με κορν φλάουρ.
  6. Συνοδεύουμε το χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού με ψητές πατάτες και σοτέ μήλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών