10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το καρέ σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το πετιμέζι, το κρασί, το ελαιόλαδο και 50 ml νερό και περιχύνουμε το καρέ. Ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Κατά το ψήσιμο, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τακτικά (περίπου 5-6 φορές στη διάρκεια του ψησίματος). Μεταφέρουμε το καρέ σε ξύλο κοπής. Σε κατσαρολάκι δένουμε τα υγρά σε σάλτσα, προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και, αν χρειάζεται, λίγο νερό με κορν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες και σοτέ μήλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών