ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστό «μηλόκρασο» χωρίς αλκοόλΖεστό «μηλόκρασο» χωρίς αλκοόλ
5' προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6 ποτήρια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζεστό ποτό με μανταρίνι, ρούμι και χυμό ροδιού, ξεκινάμε στύβοντας τα μανταρίνια και σουρώνουμε τον χυμό τους. Κρατάμε στην άκρη τις στυμμένες μανταρινόκουπες.
  2. Σε ευρύχωρη και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το μηλόξιδο, τον χυμό ροδιού, τα 200 ml ρούμι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον χυμό μανταρινιού και τις στυμμένες κούπες.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει απαλά, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σφηνάκι ρούμι και σκεπάζουμε με το καπάκι, αφήνοντας μόνο μια χαραμάδα για να φεύγει ο ατμός.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε εκεί την κατσαρόλα, μέχρι να σερβίρουμε (μπορεί να διατηρηθεί έτσι 2 έως 3 ώρες, αλλά μετά την πρώτη ώρα το σουρώνουμε για να μην πικρίσει από τα μπαχαρικά).
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το υγρό και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια, ρίχνοντας από ένα αστεράκι γλυκάνισου σε κάθε ποτήρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρούμι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT