ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατόπιτα σιροπιαστή με μπαχαρικάΣοκολατόπιτα σιροπιαστή με μπαχαρικά
25' προετοιμασία
25' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για τη σοκολατόπιτα με αμύγδαλο και δαμάσκηνα βουτηγμένα σε ρούμι ξεκινάμε κόβοντας τα δαμάσκηνα στη μέση. Αφαιρούμε και πετάμε τα κουκούτσια και μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι για 1 βράδυ.
  2. Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί. (Εναλλακτικά, μπορούμε να τα λιώσουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων). Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  5. Χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους με ένα σύρμα και τους αδειάζουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα τριμμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη, σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  8. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα σε δύο-τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  10. Εδώ κι εκεί μέσα στο μείγμα μπήγουμε τα δαμάσκηνα.
  11. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 190°C κι έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
  12. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Ρούμι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών